Click to listen highlighted text!


ONZE VACATUREBANK

Werken aan werk

Cosis biedt cliënten werk- en dagbesteding waar hun kwaliteiten tot hun recht komen en ze zich kunnen ontwikkelen.Cosis helpt cliënten met een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid om passend werk te vinden. We zoeken altijd naar een plek waar hun kwaliteiten en talenten worden gestimuleerd. Waar ze plezier hebben en anderen ontmoeten. Zoveel mogelijk midden in de maatschappij. Cosis heeft een divers aanbod aan werk- en dagbesteding. Hierdoor bieden we altijd maatwerk.

Zo werkt het
Een trajectbegeleider of oriëntatiemedewerker van Cosis onderzoekt met een cliënt welk werk past. Welke mogelijkheden heeft een cliënt? Wat vindt iemand leuk om te doen? En welke hulp is daarbij nodig? De afspraken en de doelen die we maken, leggen we vast in een ondersteuningsplan. We betrekken hierbij ook familie en naasten, indien dit wenselijk is. De afspraken over werk- en dagbesteding kunnen altijd worden aangepast.

Werken, dagbesteding en leren
Werken in een veilige en vertrouwde omgeving. Dit kan op onze locaties voor werk en, dagbesteding en leren. Hier kunnen cliënten op verschillende manieren aan de slag. Op hun eigen tempo, met deskundige begeleiding. Denk aan eigen producten maken in onze kaarsen- of sieradenmakerij. Ook zijn er mogelijkheden voor interne taken: in de bediening van het restaurant. Of bij de receptie.

Arbeidsmatige dagbesteding
Cosis biedt daarnaast werklocaties en -projecten waar cliënten zelfstandiger kunnen werken. Maatschappelijk relevante werkplekken waar ze onder begeleiding leren omgaan met collega's en klanten. Wie graag werkt met machines, is in onze houtwerkplaats of kwekerij op z'n plek. Ook in de theeschenkerij, bakkerij of in één van onze kantoren bieden we mogelijkheden voor arbeidsmatige dagbesteding.

Wonen en werken onder één dak
Cosis heeft ook plekken waar cliënten beschermd wonen én werken kunnen combineren. Bijvoorbeeld in een woon-werkboerderij. Overdag helpen cliënten mee op de boerderij. En na het werk verblijven ze op een groep. Dit biedt een veilige omgeving, rust en structuur in het leven. 

Meer weten over werken binnen Cosis?
Voor vragen over zorg kan je contact opnemen met de afdeling Cosis Cliëntservice, door te mailen naar clientservice@cosis.nu of bel 088 839 3298.

Werken binnen Cosis

Click to listen highlighted text!